Fenderline

Vad vi gör

Tillverkning av RIB-tuber

Vi har möjlighet att tillverka tuber till alla typer av RIB. Vi har tillverkat tuber till båtar från 2 meter upp till 15 meter. Vi arbetar bara med materialet hypalon – se vilka färger och ytstrukturer som vår leverantör erbjuder https://orca.eu/en/produit/orca-engineered-fabrics-for-ribs/ – eller hör av er till oss/sväng förbi så visar vi vad vi kan göra!

Processen

Vid tillverkning av nya tuber, så utgår vi från den unika båtens form och förutsättningar. Är det en gammal tub vi ska ersätta, så använder vi den gamla tuben för att skapa mallar till den nya tuben. Möjlighet finns självklart att tillsammans med oss göra justeringar, i mån av möjlighet, om man t.ex. vill ha tuben lite smalare eller tjockare. Eftersom vi har tillverkat ett stort antal tuber, är chansen stor att vi redan har mallar till just din båt.

Efter att alla förutsättningar är tydliga, skär vi ut materialet (hypalon), tar hål för ventiler och bygger konändar. Materialet förbereds för limning och sedan limmar vi ihop tuben inkl mellanväggar samt att ventiler monteras in. Efter att limmet har härdat, monteras tuben på skrovet och slutligen monterar vi på fenderlist, handtag mm innan hela tuben görs ren och snygg inför upphämtningen av dig.